ATT ADOPTERA EN HUND

Fler och fler väljer att adoptera en rumänsk gatuhund, och de allra flesta adoptioner blir väldigt lyckade. Genom att adoptera en hund så hjälper du faktiskt två hundar då en ledig plats på djurhemmet leder till att en ny hund får komma till tryggheten hos Sava's Safe Haven.

Följande förutsättningar behövs hos den som vill adoptera en hund, för att det ska bli så lyckat som möjligt;

Att man uppskattar hundar i största allmänhet, inte efterfrågar några speciella egenskaper hos hunden och är beredd på att anpassa sig och sin vardag efter hundens individuella behov. Man är dessutom öppen för att upptäcka en hunds okända sidor och talanger och man tycker att det är roligt att ta sig an och lära känna en spännande hundindivid.

Att vara hundägare innebär ett stort och långsiktigt ansvar. Det är något som måste tänkas igenom och planeras noga. Att adoptera en hund från Sava's Safe Haven måste vara ett väl genomtänkt beslut, både för hundens och för familjens bästa. Vi strävar alltid efter att hitta de bästa hemmen till våra hundar där familjen är beredd att investera tid och tålamod i sin nya livskamrat, då våra hundar har en annorlunda bakgrund jämfört med hundar uppfödda i Sverige.

När det gäller försäkringen av importerade gatuhundar, är det nödvändigt att kolla runt bland försäkringsbolagen, då det kan skilja sig jämfört med hundar uppfödda i Sverige. Man ska vara medveten om att detta eventuellt kan leda till högre veterinärkostnader. Det är en god idé att ringa runt hos olika försäkringsbolag, för att se vilka som erbjuder de bästa villkoren för en adopterad hund från Rumänien.

Att adoptera en hund genom Andra Chansen kostar 5500 kr. När du hittat en hund som du tycker passar dig, fyller du i en intresseanmälan och mailar den till oss. Så fort vi fått din intresseanmälan kommer någon från Andra Chansen att kontakta dig för att informera om adoptionsprocessen. Om du därefter vill gå vidare med adoptionen, bokar du din hund och betalar in hela summan, 5500kr, till Sava's Safe Haven senast 1 vecka efter din bokning. Skulle något oförutsett ske som gör att du inte kan ta emot din adopterade hund så behåller vi 2000kr av den inbetalade summan för att täcka delar av utgifterna.

Mer detaljerad information om adoptioner hittar du i dokumentet Skyldigheter & Garantier nedan.